Bolognese

Eén van de makkelijkste recepten en te gebruiken voor verschillende doeleinden (spaghetti, lasagne, broodje bolognese enzovoort…). Waarom dan zoveel kant-en-klaar-troep? Het hoofdingrediënt: tijd.

Ben je dus een middagje thuis, dan is dit een ideaal recept om je restjes op te maken 😉

Ingrediënten:
– 1/2 liter runder-/kalfsbouillon
– 3 dl rode wijn
– 2 uien
– 4 stengels bleekselderij
– 4 boswortels (of één a twee winterpeeën)
– 2 teentjes knoflook
– 1 paprika
– 4 tomaten
– 1 blik tomaten ‘uit blik’
– 500 gram gehakt (of meer :))
– scheut olijfolie

Snijd de wortel, bleekselderij, ui, paprika en knoflook brunoise (kleine blokjes) en fruit deze in de olie. Hak de tomaten in grove stukken en mee laten bakken. Ondertussen het gehakt in een aparte pan bakken tot deze kleurt. Dan de tomaten uit blik en het gekat toevoegen. Allen even door laten garen en dan de bouillon en rode wijn toevoegen. Deksel van de pan laten en het vuur laag zetten. Minstens 3 a 4 uur laten pruttelen en af en toe een zwieper door de pan.

Op de foto heb ik de saus gebruikt voor een lasagne met spinazie. Even bechamelsaus maken, een springvorm en stapelen maar.

Plaats een reactie